Altandøren kan sætte sig skævt med tiden

25 April 2022 Anders Lundtang Hansen

Der er nogle gange ikke noget mere irriterende, end at man kan se på ens altandør, at den trænger til at blive pudset, vasket og gjort pænt.

Det kan heldigvis hurtigt ordnes, hvor man også lige fjerner spindelvæv og vasket eventuelle ruder.

En anden dag er det så hængslerne, som der piber, hvis det er sådan en altandør, der er af den mere gammeldags type, hvor man åbner den udad eller indad, og det ikke er en skydedør.
Men selv en skydedør kan give lyde fra sig, som der indikerer, at den skal fikses.

For selv de bedste døre vil med tidens løb afsætte brugsspor, som der i det længere løb kan medføre, at man er nødt til at anskaffe sig en ny altandør.
Det kan så være en tilsvarende, hvis man stadig kan få sig sådan en, eller man må anskaffe sig en helt anden.

Altandörr

Sådan en slidt altandør kan netop også være anledningen til, at man får udskiftet til en ny, hvis man kan se, at den er så slidt, at forskønnelse ikke vil hjælpe på længere sigt.

Den altandør kan skrabe mod toppen eller bunden 

Men både gamle huse og nye huse har det med at sætte sig med tiden, og selv de små forskelle, hvor huset lige rykker sig en smule, kan betyde, at altandøren kommer til at støde mode dørkarmen et sted eller flere.

Til at starte med bemærker man det måske ikke, men med tiden kan man se skrabemærker, som døren afsætter, og til sidst kan den være så svær at åbne og lukke igen, at man virkelig skal bruge kræfter.

Det er ikke fordi, at man satte døren i forkert i sin tiden, men det er bare tidens tand, der sætter sine spor nu her, og det skal man holde øje med med tiden.

More articles