Arbejder en låsesmed virkelig som en smed?

22 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er mange erhverv, der har udviklet sig med, hvordan man arbejder, og hvad man bruger af værktøj.

Der vil nok findes nogle, som der holder fast i de gamle dyder, men tit er det for at vise, at man stadig kan arbejde på en bestemt måde, hvis det ønskes, og ellers har man udstilling af, hvordan man gjorde i gamle dag, og ved særlige lejligheder kan man vise frem, hvordan det foregik.

Så det med at være låsesmed er bestemt også noget, der har undergået en udvikling, for hvis man ikke gjorde det i erhvervet, så ville det ikke følge med tiden og blive overtaget af andre erhvervsafdelinger, der arbejder på andre måder, eller de enkelte låsesmede ville falde bagefter dem, som der udviklede sig.

Så en låsesmed arbejder ikke længere – undtagen ved særlige lejligheder – som man gjorde i gamle dage.

låsesmed

En låsesmed har fornuftigt nok fulgt med tiden

Du kommer derfor næppe til at se en låsesmed stå foroverbøjet over en armbolt, hvor man er ved at forme en stor lås, der skal sættes på en port med videre.

Det kunne man opleve i gamle dage, men sådan arbejder en moderne låsesmed ikke.

Men bare fordi man har udviklet sig, så behøver ens profession jo ikke at ændre navn, og det er også en måde at holde fast i de rødder, man har, og vise, hvor man kommer fra.

Der er meget stolthed i sådan et erhvervsnavn, og der er traditioner i det, hvor man mødes i laug og ser tilbage på, hvordan ens forfædre rent fysisk og også i samme branche gjorde tingene.

I gamle dage overtog man jo nok fra ens fag det samme erhverv, men det er lidt mere flydende i dag, men stoltheden over at være en del af denne branche er skam stadig intakt.

Flere Nyheder