Få dine gamle fliser til at se ud som nye med friserens

08 June 2020 Lotte Hindsberg

De fleste af os har fliser flere steder på vores grund. Ofte er det i vores indkørsel, gangen ind til hoveddøren og nogle gange har vi også en terrasse bestående af fliser. Derfor ved de fleste af os også at der ud over ukrudt også opstår flisepest og alger med jævne mellemrum og de derfor skal renses. Der er flere måder man kan rense sine fliser. Du kan enten selv gøre det eller du kan få et firma til det.

Ønsker du et firma til at komme og rense dine fliser kan du søge efter et firma. Det kan f.eks. være fliserens i Ringsted.

Rens selv dine fliser

Er dine fliser smågrønne er de flydt af alger og hvis der også er små grå pletter er der også flisepest. Måden du renser fliserne er den samme. Hvis du gerne vil gøre det selv og også vil tage hensyn til miljøet, kan du ved hjælp af en hård børste, sand og en ikke hel ubetydelig mængde knofedt selv fjerne det. 

Du gør fliserne våde, tilsætter lidt sand og så skrubber du ellers fliserne rene. Det tager tid og det er også muligt at du skal gentage processen. Hvis der er mange alger kan du starte med at købe algerens og spraye det på fliserne. Husk at følge brugsanvisningen. Fordelen ved at bruge sand, ud over at det er en miljøvenlig løsning er at revnerne imellem fliserne bliver fyldt med sand. Det mindsker mulighederne for at ukrudt kommer igen i revnerne.

Undgå så vidt muligt at benytte dig af en højtryksspuler. Hvis strålen er for voldsom vil, den tage den øverste del af flisen, hvilke vil betyde at overfladen bliver ru og så har algerne nemmere ved at sætte sig fast i fremtiden.

I stedet har mange firmaer et specielt udviklet børste, der kan fjerne algerne og flisepesten.

More articles