Få hjælp til at vedligeholde dine tænder hos din lokale tandlæge

31 marts 2021 Astrid Pedersen

De fleste af os ved godt, at vi skal gå til tandlæge en til to gange om året. Der er dog mange danskere, som springer tandlægebesøget over. Hører du til denne gruppe kan du i det følgende læse mere om hvorfor tandlæge besøget faktisk ikke blot er en sur pligt, men faktisk er nødvendigt for at bevare tandsættet funktionelt og flot resten af livet igennem.

Lad din tandlæge tjekke og rense dine tænder og dit tandkød

Et vigtigt led i god mundhygiejne er rene og glatte tænder. Når dine tænder i videst muligt omfang er fri for belægninger i form af tandsten eller plak giver du bakterierne de ringeste vækst betingelser. Det er bakterier – eller faktisk deres afføring – som giver anledning til de syreskader som i sidste ende kan forårsage karies, også kendt som huller i tænderne.

Således er det smart at få renset belægningerne både på, men også mellem, tænderne væk på regulær basis. Og du bør derfor besøge din tandlæge mindst en gang om året for at få tjekket bisserne og ved samme lejlighed renset og poleret emaljen på alle dine tænder.

Få den rette hjælp til forebyggelse af tandsygdomme hos din tandlæge

Når tandlægen efterser dine tænder vil han eller hun hurtigt kunne konstatere om der skjuler sig ansatser til dårligdomme – for eksempel karies eller parodontose – i din mund.

Ved hjælp af røntgen udstyr kan det konstateres om der er tilløb til eksempelvis abscesser under tandkødets rand eller syreskader mellem dine tænder. Så kan forebyggende behandling i form af pensling med fluor eller dybde rensning af tandkøds lommerne sættes i værk. Og på den måde kan du spare mange dyre behandlinger når skaden er sket, og dermed også skåne dig selv for mange smerter.

Du kan finde din lokale tandlæge i Århus hos Tandlægerne på Stjernepladsen – læs mere på http://stjerneklinik.dk/ 

Flere Nyheder