Få de flotte trægulve tilbage med en gulvafslibning

17 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Er dit gamle trægulv gået hen og blevet lidt flosset og mat i overfladen? Savner du dit før så smukke, lyse trægulv med den skinnende sæbe behandlede overflade – og er du ked af at kigge på de mange pletter, skrammer og misfarvninger? Så er en gulvafslibning med stor sandsynlighed løsningen.

Hvad er en gulvafslibning?

Måske har du hørt om en gulvafslibning eller en gulvafhøvling, og undret dig over hvad forskellen på de to mon er.

Fælles for en gulvafslibning og en gulvafhøvling er at begge behandlinger fjerner det øverste lag af gulvets overflade. Men her hører lighederne også op. En gulvafhøvling er en temmelig invasiv procedure, som bør forbeholdes trægulve, som enten er belagt med fernis eller et tykt lag hård lak, eller som er svært skadede af fugt eller dybe skrammer.

Med en gulvafhøvling kan man nemlig ”skrælle” det øverste lag af gulvet ved hjælp af skarpe knivskær monteret på en valse, og således udligne niveau forskelle i gulvet eller fjerne lak. En gulvafhøvling kan fjerne helt op til en halv centimeter af gulvets slidlag, og derfor kan selv det mest massive trægulv kun tåle ganske få afhøvlinger i løbet af sin levetid.

En gulvafslibning er der imod langt mere skånsom, idet overfladen fjernes ved hjælp af sandpapir – og der allerhøjst slibes 2 millimeter af. De fleste gulve tåler fint en gulvafslibning, som kan få bugt med alt fra slidspor til pletter fra spildte væsker samt småskrammer og ridser i gulvet. En gulvafslibning skal følges op med en plejende efterbehandling med sæbe, som genskaber den smukke overflade du savner.

Hvem kan hjælpe med en gulvafslibning?

Det anbefales at du overlader arbejder med gulvafslibning og efterbehandling til et professionelt gulvfirma. Hos Gulvkanonen kan du altid få et stærkt tilbud på en professionel gulvafslibning – læs mere på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-herning/ 

More articles