Få dit lyse gulv igen med en gulvafslibning

24 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Når et trægulv bliver lagt, bliver det som regel udsat for en plejende og beskyttende overflade behandling. Blandt disse behandlinger er sæbe behandling den mest populære i Danmark, i hvert fald når det handler om behandling af de lyse træsorter.

Den sæbe, som anvendes i forbindelse med en sæbe behandling, vil nemlig gøre gulvet enndu lysere i tonen, og samtidig give det en ganske fortryllende silkemat overflade. Dette sker ved at fed sæbe arbejdes ned i træværkets fibre, og således danner en hinde i overfladen. Denne hinde giver gulvet dets smuds og væske afvisende egenskaber, som gør at du let kan tørre spildt saftevand eller rødvin op uden at dette suges ned i gulvet.

Sæbehinden er dog ikke 100% bestandig, og skal vedligeholdes gennem hyppig og grundig gulv vask med sæbe spåner. Ved denne procedure forstærkes og vedligeholdes den beskyttende sæbehinde, og gulvet kan bevare sin ensartede overflade og sit strålende, hvidlige skær.

Hvad gør jeg når mit sæbe behandlede gulv bliver grimt og snusket?

Desværre vil sæbehinden med tiden slides bort, nærmest uanset hvor flittig du er i forbindelse med den ugenligt gulv vask. Når dette sker, vil du opleve at gulvet ikke længere bliver pænt når du vasker det, og at du ikke længere vil kunne fjerne pletter fra spildte væsker. Nedtrådt støv og skidt vil indlejre sig i de udtørrede træfibre og gøre overfladen mat og grålig. Og solens skarpe uv stråler vil forårsage gulnede plamager i det før så fine og hvide træværk.

Når gulvet når til dette stadie af slitage er der ikke andet at gøre end at lade det afslibe og behandle på ny. I denne anledning kan du med fordel kontakte Gulvkanonen, som med sikkerhed har en afdeling i nærheden af din bopæl. Læs mere, og få et godt tilbud på afslibning af gulve, på Gulvkanonen.dk

More articles