Få en billig gulvafslibning eller gulvafhøvling hos din lokale gulvmand

20 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Et slidt trægulv er i langt de fleste tilfælde et grimt trægulv, som kan skæmme hele din bolig. Derfor bør du, hvis du er ked af at se og gå på et slidt og trist trægulv, kontakte en gulvmand med henblik på en gulvafslibning eller en gulvafhøvling.

Gulvafhøvling eller gulvafslibning – hvilken behandling skal jeg vælge?

Når det handler om at vælge den rette behandling til dit slidte trægulv er det altid en god idé at få en erfaren gulvmand med på råd.

Som en tommelfinger regel kan man dog sige, at dit gulv snildt kan klare sig med en skånsom gulvafslibning såfremt det blot er lidt flosset og mat i overfladen. Et trægulv, som blot har mærker efter almindelig daglidags slitage vil end stor sandsynlighed kunne blive rigtig flot ved en gulvafslibning. Er gulvet ellers jævnt og intakt, og er træværket gennemgående sundt, er der kun tale om overfladiske skønhedspletter, som sjældent stikker dybere end et par millimeter. Og det er netop denne mængde der fjernes ved at gulvafslibning.

En gulvafhøvling kan komme på tale hvis dit gulv er slemt medtaget – for eksempel efter en vandskade. Når væde og fugt trænger ind i træværkets fibre, vil de enkelte lameller, parketter eller brædder svulme op og forårsage buler eller forskydninger.

Du kan således opleve deciderede niveau forskelle, dybe revner og markante misfarvninger af dit gulv. Disse vil kunne udlignes med en gulvafhøvling. Men en gulvafhøvling er en relativt voldsomt procedure, som kun bør anvendes vis det er absolut nødvendigt. En gulvafslibning er der imod relativt skånsom i natur, hvorfor de fleste trægulve da også tåler en gulvafslibning ganske fint. Og med den rette efterbehandling – for eksempel i form af en olie eller sæbe behandling, eller måske en lakering, vil dit trægulv blive som nyt igen.

Læs mere, og få et stærkt tilbud på afslibning af gulve, på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-amager/ 

More articles