Find de bedste engangsmundbind online

03 August 2020 Astrid Pedersen

Når en forkølelse eller en influenza spreder sig som en steppebrand – især i højsæsonen – skyldes det, at netop disse former for virusinfektion er særdeles smitsomme. Hvor nogle infektioner udelukkende smitter gennem direkte kontakt eller udveksling af blod eller kropsvæsker, smitter snue og influenza gennem dråber. Disse dråber er meget små, og kaldes for aerosoler.

Faktisk er aerosoler så lette, at de kan svæve i luften som en sky. Når du hoster eller nyser vil aerosolerne spredes i en sådan sky omkring dig – og andre mennesker kan blive ramt af den. Da snue og influenza er utroligt smitsomme, vil disse mennesker med stor sandsynlighed pådrage sig smitten og dermed udvikle sygdommen. Og da det ikke er alle som håndterer en sådan infektion lige godt, er det vigtigt at søge at begrænse smitten.

Mennesker med eksempelvis kol eller kronisk bronkitis eller kræftpatienter med nedsat immunforsvar er særligt udsatte i denne sammenhæng. En influenza, som måske lægger et sundt og raskt menneske ned i et par dage, kan få fatal udgang for en udsat person.

Derfor bør vi som individer gøre alt hvad vi kan for at lægge en dæmper på smittetrykket. Dette gøres selvfølgelig mest effektivt ved at isolere os, når vi bliver syge, og indtil vi ikke længere er bærere af smitten. Men da det er ganske urealistisk, at man skal kunne holde sig inden døre i måske fjorten dage, bør der være mulighed for at beskytte andre mod smitte, når vi bevæger os i det offentlige rum. Og dette gøres bedst med mundbind.

Hvor kan jeg købe mundbind til personlig anvendelse?

Hvis du ønsker at beskytte din omverden på optimal vis køber du CE mærkede mundbind som er godkendt til personlig anvendelse. Dem kan du finde i den online shop på Testsmart.dk – bestil dine mundbind i dag.

More articles