Find det rette brygudstyr online

25 February 2020 Astrid Pedersen

editorial

De fleste danskere sætter pris på god øl. Smag og behag er dog forskellig – og inden for de seneste 10 – 15 år er markedet for alvor begyndt at afspejle en tendens, som går i retning af unikke og særegne smags varianter.

Antallet af special øl, som tappes fra de mange mikro bryggerier rundt omkring i landet, er støt stigende. Det er nærmest umuligt at smage sig igennem dem alle. Men der er ingen der siger, at man ikke bør gøre et hæderligt forsøg!

Bryg din egen øl med brygudstyr til begyndere

Alternativt kan du forsøge dig som amatør brygmester. Ølbrygning som hobby har vundet større og større udbredelse i Danmark i løbet af det foregående årti. Også denne tendens afspejles i markedet, hvilket betyder, at du nu kan erhverve brygudstyr særligt designet og fremstillet til brug i hjemmet.

Du kan således erhverve et bryganlæg i større eller mindre skala, til en ganske rimelig pris, og uden at du behøver at rydde hele garagen eller familiens hobby rum til fordel herfor. Et begynder sæt fylder ikke mere end at det sagtens kan stå og hygge sig i et hjørne af køkkenet. Og så behøver du ikke at afsætte de helt store mængder af tid til ølbrygning, idet brygge processen stort set passer sig selv.

Hvorfor brygge sit eget øl?

Nu tænker du måske, at det da stadig er en farlige mængde besvær for et par liter øls skyld. Men faktisk er det meget tilfredsstillende selv at brygge øl. Du får en fornemmelse for de fundamentale mekanismer i ølbrygning, og du kan komme hurtigt i gang med at eksperimentere. Det anbefales, at du lægger ud med et begynder sæt, og dernæst avancerer til de mere professionelle versioner af brygudstyr.

Du kan læse mere om ølbrygning, og bestille dit nye brygudstyr, på albryg.dk

More articles