Følg opskriften til citronfromage – eller lad være

13 May 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Selvfølgelig er du nødt til i et eller andet omfang at følge opskriften til at lave en citronfromage. Du ønsker jo ikke at ende med havregrød, hvis det ønskværdige var citronfromage.

Men groft sagt kan man sige, at der findes to mennesker i et køkken, når det angår at følge en opskrift. Det er faktisk sjældent, man ser to typer, der ligger mellem disse to yderpoler. Man er enten eller.

Der er nemlig dem, der måler, vejer, tjekker efter, noterer og gør ved for at være sikker på, at opskriften er fulgt til punkt og prikke. Man mener, man får det bedste resultat på den måde, da det jo er retnings-anvisninger fra nogle folk, der har lavet den ret før med godt resultat til følge, i en kogebog.

Så er der de andre, der sjusser sig lidt frem, tilsætter lidt efter smag, fjerner noget, koger længere, koger kortere og efterhånden er ude i at have ens egen version af noget mad – som de aldrig vil kunne gentage på præcis samme måde igen, og sådan har de det også bedst med.

Det samme kan gøre sig gældende med citronfromage, for ret basalt er det ikke den sværeste dessert at give sig i kast med, så mange personer kan være med på, hvordan man gør det.

Men det afhænger ofte, om den er værd at spise, at man rammer den rette mængder af ingredienser. Det omhandler især, at man har at gøre med markante smage, så man skal være varsom med sammensætningen.

Man kan sige, at hvis man bare skal lave den til sig selv og de nærmeste som uhøjtidelig fornøjelse, så kan man godt eksperimentere sig lidt frem og netop på den baggrund nå til en opskrift, man kan lide.

Er man derimod ude i, at man skal lave noget citronfromage, der skal bruges til en officiel begivenhed og større komsammen af mennesker, så er det nok smartest at holde sig til det sikre valg her.

More articles