Gå regelmæssigt til tandlæge og forebyg tandsygdomme

19 September 2022 admin

editorial

En tandlæge er en specialist, der hjælper med at vedligeholde dine tænders og dit tandkøds sundhed. Ved at gå regelmæssigt til tandlæge kan du opnå og bevare en god mundhygiejne. Tandlæger tilbyder en række behandlinger, fra tandlægeundersøgelser til rodbehandling.

Hvad er en tandklinik?

En tandklinik er et sted, hvor du kan få al den tandbehandling, du har brug for, under ét tag. De ydelser, som tandklinikker tilbyder, omfatter forebyggende tandpleje, genopbyggende tandpleje, kosmetisk tandpleje og ortodonti.

Hvilke tjenester tilbyder en tandlæge?

Tandlæger tilbyder en række forskellige behandlinger, fra tandlægekontrol til rodbehandling.

En tandlægeundersøgelse er en rutinemæssig aftale med din tandlæge for at vurdere dine tænders og tandkødets sundhed. Under et tandlægeundersøgelse vil din tandlæge rense dine tænder, tage røntgenbilleder og kigge efter tegn på karies eller tandkødssygdomme.

tandlæge

En tandrensning er en procedure, der fjerner plak og tandsten fra dine tænder. Plak er en klæbrig film af bakterier, der dannes på dine tænder, og tandsten er plak, der er hærdet på dine tænder

Hvorfor er det vigtigt at få tænderne undersøgt hos tandlægen?

Tandlægeundersøgelser er vigtige, fordi de giver tandlægen mulighed for at undersøge, om der er problemer med dine tænder og dit tandkød. Under et tandlægekontrolbesøg renser tandlægen dine tænder og fjerner plak og tandsten.

Tandlægen undersøger også dit tandkød for at undersøge, om der er tegn på tandkødssygdomme. En tandrensning er en procedure, der fjerner plak og tandsten fra dine tænder. Dette kan være med til at forebygge karies og tandkødssygdomme. Og så kan du slippe for mere komplicerede, dyre og smertefulde procedure så som for eksempel en rodbehandling.

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, der bruges til at redde en tand, der er blevet beskadiget af karies eller infektion. Rodbehandlingsproceduren indebærer, at det beskadigede væv fjernes inde i tanden, at området renses og derefter fyldes med et særligt materiale. Find din tandlæge i Næstved på dltand.dk.

More articles