Giv de gamle brædder en chance mere med afslibning af gulve

28 August 2020 Astrid Pedersen

editorial

Det kan være utroligt fristende at skrotte det gamle trægulv når det bliver slidt. Et trægulv som ikke er blevet behørigt plejet og vedligeholdt gennem en årrække vil typisk fremstå nusset og mat i overfladen, og sjældent være en decideret pryd for boligen.

Når gulvet ikke længere er hverken kønt at kigge på eller lækkert at betræde mister det en del af sin værdi. Du kan møblere dit hjem nok så stilfuldt – hvis gulvet er en mosaik af ridser, skrammer, pletter og grå slidspor kan det næsten være det samme. Og kan du ikke engang gå i bare fødder eller på strømpesokker uden at hænge fast i splinter er det nærliggende at skifte gulvet ud med et nyt et af slagsen, eller med en af de mere moderne gulvtyper.

Mange bolig ejere vælger i disse år at følge de seneste indretnings trends og beklæde de gamle trægulve med micro cement, beton eller epoxy. Men det er faktisk synd. Ingen af disse materialer har træværkets komfort og charme. Du risikerer at skabe en dårlig akustik i din bolig hvis du skifter trægulvet ud med en af oven for nævnte gulvtyper. Og er trægulvet først overhældt med beton, cement eller epoxy får du det ikke igen.

Hvad stiller jeg op med det slidte trægulv?

Du kan i stedet vælge at lade trægulvet renovere – for eksempel ved afslibning af gulve. Som oftest skal der ikke mere til end en professionelt udført gulvafslibning og en ditto efterbehandling førend gulvet kommer til at stå som nyt igen.

En dygtig og erfaren gulvmand vil kunne klare dennne opgave på ganske kort tid, og med et langt flottere resultat end hvad du selv vil kunne præstere. Derfor bør du til hver en tid få fat på et gulvfirma når trægulvet skal slibes. Kontakt DBF Gulvservice for et uforpligtende tilbud på afslibning af gulve via hjemmesiden gulvafslibning-priser.dk

More articles