Hvad fik du lige kørt over med din havetraktor?

06 January 2021 Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Der er noget virkelig angstprovokerende ved, at du oplever din havetraktor pludselig udstøde en mærkværdig lyd fra mekanikken og enten dreje i en forkert retning, sænke farten eller slet og ret holde helt inde, fordi man har kørt over noget forkert.

Nogle gange kan man endda ende med at smadre maskinen helt eller delvist, hvis man ikke hakker bremsen i hurtigst muligt og får slået motoren fra, inden man kommer til at maltraktere, hvad man har ramt og/eller ødelægge bladene, man skærer med.

Nu håber vi selvfølgelig ikke, du har kørt over noget levende, men skulle man have ramt en fugleunge eller regnorme, så er de trods alt lettere at kvase med maskinen og skabe mindre ødelæggelse, end hvis man ramte en sten eller nogle tunge grene.

Vær agtsom, når du slår græs med din havetraktor

Af samme årsag er der også en del mennesker, der er gode til lige at gennemgå græsplanen for sten, grus og andet, inden de skal til at slå plænen, da man lettere kan se tingene, mens man går rundt, end når man er mere hævet over græsniveau, mens man slår det, og ens tanker kan stikke af.

Nogle mennesker sørger også mere eller mindre konstant at fjerne uønskede genstande fra græsset, når det ikke skal bruges.

Det kan være udendørslegetøj til børn, hunde eller grillartikler fra en tidligere grillaften.

Den slags ønsker man slet ikke, at man skal få ind under maskinen, for som sagt kan man ikke alene ødelægge det, man rammer, men det kan også beskadige maskinen, så man enten skal have den repareret, eller man bliver nødt til at udskifte den til en ny.

Hvis du da så står i den situation, at du skal have dog en ny havetraktor, så kan vi anbefale at læse videre på Husblog.dk med en guide over græsslåmaskiner. 

More articles