Hvad gør cannabis ved en?

10 May 2020 Anders Lundtang Hansen

Ovenstående overskrift kan af alt efter, hvilken type man er, opfattes lettere skræmmende eller ligefrem opløftende – og her mener vi på en sund måde.

For vi skal ikke mange år retur, før cannabis og alle afarter deraf blev set på som noget, der udelukkende var skadeligt, og danske forskere og politikere ville ikke være åbne overfor, at der måske kunne være gavnlige effekter forbundet ved indtag af cannabis – det blev affejet som misbrugeres undskyldninger for at tage det og retfærdiggøre det for sig selv.

Man så cannabis som noget, hippier brugte i sin tid, der røg sig såkaldt “skæve”, da de ofte valgte at ryge det i store mængder, og det er da klart, at den slags medfører, at man bliver mere eller mindre desorienteret, lattermild og glad, men det kan også føre paranoia med sig.

Det handler alt sammen om, at man skal have fat i den rette type, og når der ikke er kontrol med det, så kan man risikere at få hænderne i noget, der gør, at man reelt kan ende i psykoser eller føle, man ikke kan klare sig uden.

Men hvis man for eksempel tager cannabisolie på en ordineret måde i den rette mængde, så kan det være gavnlige på mange områder for både krop og sind.

Man har nemlig set helbredende effekter med cannabis og cannabisolie på mange skavanker, og det gælder både hos alt fra unge mennesker med mindre problemer til ældre, der lever med kroniske sygdomme.

Nogle gange kan indtag af specielt cannabisolie medføre, at man får dæmpet smerterne, hvorfor det i noget omfang bliver sidestillet med smertestillende – men dette er blot et naturligt præparat.

Andre mennesker har ligefrem talt om, hvordan de er kommet problemer helt til livs, som de ellers havde vænnet sig til at leve med i deres krop, ved at de tog cannabisolie.

More articles