Hvad skal du gøre, hvis dit domænenavn er taget?

29 september 2021 Emilie Ann Jacobsen

Forestil dig, at du har brugt masser af energi på at finde frem til det rette domænenavn – og du så finder ud af, at der er nogle andre, der allerede ejer det. Hvad skal du så gøre? Skal du så gå tilbage til start og prøve at finde et nyt domæne? 

Nej, det behøver du ikke. Du kan starte med at kontakte dem, der ejer det domæne, du gerne vil have. Dermed kan du finde ud af, om de er villige til at sælge eller ej, og hvad det i så fald vil koste. Hvis de ikke vil sælge, kan du overveje at bruge en anden endelse eller at ændre lidt i navnet. Hvis de er villige til at sælge senere, kan du jo købe det i det tilfælde og så redirecte din hjemmeside dertil. Det er nemmest, hvis domænet ikke er så forskelligt fra dit nuværende. 

Det nemmeste er dog selvfølgelig, at du finder et domæne, der er ledigt. Når du gør det, kan du købe billig webhotel og domæne sammen. Det sparer dig for noget tid og gør det nemt at forbinde hjemmeside og domæne. 

Sådan køber du webhotel og domæne 

Hvis det er første gang, du skal oprette en hjemmeside, kan det godt være, at du er lidt i tvivl om, hvordan du lige skal gribe det an. I det tilfælde kan det være en god ide, at du ser nærmere på hjemmesiden ledigedomæner.dk. Der guider de dig både til, hvordan du kan vælge det rigtige domæne, og hvordan du kan vælge det rigtige webhotel.

Webhotellet er den server, som din hjemmeside ligger på. Den er derfor afgørende for, at din hjemmeside kan være online. Hvis du ikke har et webhotel, kan din hjemmeside altså ikke blive vist. Der findes en række billige danske webhoteller, hvor du nemt og hurtigt kan oprette dig og købe et domæne. 

Flere Nyheder