hvilken overfladebehandling skal du vælge?

27 October 2021 Steffen Hansen

editorial

Der findes mange typer af overfladebehandlinger, som du kan bruge til forskellige slags materialer. Det handler om at finde det rigtige til det materiale, som du skal have behandlet. Det vil vi komme mere omkring i dette indlæg.

 

1. Behandling af træ

Der findes mange typer af behandling, som du kan bruge på træ. Det kan være lakering, oliering og epoxy resin, som du kan benytte. Det er alt sammen med til at styrke dit træ, og give det et flot glans. Overfladebehandling kan hjælpe med at beskytte træet mod alle typer af vejrforhold. Du kan altid gøre det selv, men du skal bruge en masse tid på at sikre, at alt bliver gjort korrekt, så du ikke ødelægger materialet i processen. Det er bedst, hvis du bare lader en anden gøre det for dig, så du kan spare penge og tid.

Hvis du er interesseret i at prøve Epoxy resin af til behandling af dit træværk eller træbord, så kan du besøge: https://marinelageret.dk/baadpleje-og-vedligeholdelse-285/resin-klar-epoxy-lak-1694/ 

 

2. Behandling af sten og beton

Overflader som disse skal behandles med forseglingsmidler. Almindelig rengøring kan ikke virke optimalt på disse materialer, så du er nødt til at bruge denne overfladebehandling. Det kan hjælpe med at give din overflade mere glans, fjerne pletter og endda beskytte det mod alt slags vejr. Du kan gøre det selv, men igen skal du bruge en masse tid på at sikre, at alt bliver gjort korrekt, så du ikke ødelægger materialet undervejs.

 

3. Behandling af metal

De fleste metaller skal behandles med chromat, før de kan røre jorden uden risiko. Dette sikrer, at dit metal ikke korroderer og ruster, så det holder sig i form i længere tid. Med chromatering sørger for, at du ikke har nogen problemer med metallet i fremtiden. Det handler om at give dig mere tid til at nyde dit køb, før det begynder at falde fra hinanden på grund af rust eller korrosion. Hvis du vil gøre det selv, skal du sikre dig, at du har den rette viden og det rette udstyr. Det kræver lidt mere viden og ekspertise at arbejde med chromatering, end f.eks. Epoxy Resin.

 

 

 

More articles