Kend forskel på de forskellige former for yoga

18 March 2020 Camilla Skøtt
Kend forskel på de forskellige former for yoga

For længe siden var yoga noget, du kun oplevede, hvis du rejste østpå, men i dag er det allemandseje. Danske mænd og kvinder flokkes om den meditative motionsform, der er god for både krop og sjæl.

Yoga er ikke bare yoga; der findes hatha yoga, ashtanga yoga, yin yoga og mange andre stilarter, og hvis du er ny i denne verden, kan det være svært at finde hoved og hale i det hele.

Sammen med Sportsbase har vi lavet en liste over de 5 mest populære yogaformer lige nu. Brug den til at blive klogere på yoga generelt eller til at finde ud af, om du måske skal prøve kræfter med en anden type yoga end den, du traditionelt dyrker.

1) Hatha yoga

Klassisk yoga der fortolkes af den enkelte instruktør. Her bruger du god tid på åndedræt og de enkelte stillinger, så du finder ro i kroppen.

2) Ashtanga yoga

En lettere aktiv form for yoga, hvor du gennemfører en række af stillinger i et flydende og forholdsvis højt tempo. Det er ikke kun godt for sindet, men i særlig grad også for formen.

3) Yin yoga

Vi forbinder ofte yoga med noget meditativt, og det får du med yin yoga. Her skal stillingerne holdes i 5-15 minutter ad gangen, og det er i høj grad en øvelse i fordybelse.

4) Iyengar yoga

Denne form for yoga er for de udøvere, der gerne vil gøre det 100% korrekt. Det er i stil med hatha yoga, men der er fokus på teknik og vejrtrækning, ligesom der bruges tæpper og blokke for at nå de rette stillinger.

5) Hot yoga

En yogaform der både sætter gang i formen, men som også sætter din krop på prøve. Hot yoga foregår i opvarmede lokaler, så temperaruren ligger omkring 40 grader – det øger nemlig din mulighed for at komme endnu dybere i yogastillingerne.

Tjek også disse sider:

https://sportsbase.dk/
https://sportsglæde.dk/
https://sport-tips.dk/
https://sports-bloggen.dk/
https://sports-nyt.dk/
https://SportOgIdræt.dk/
https://Idrætsbloggen.dk/
https://SportOgUdstyr.dk/
https://SportOgGrej.dk/
https://sportsopdateringer.dk/
https://boldbloggen.dk/
https://vielskersport.dk/

More articles