Pas godt på din undulat

10 March 2020 Astrid Pedersen
image

Skal dit hjem beriges af fjerklædt selskab, og har du besluttet dig for at dette skal være i form af undulater? Så bør du sætte dig grundigt ind i hvad det indebærer at holde de små stuefugle – til glæde for begge parter

Hvor gammel kan jeg forvente, at min undulat bliver?

Det er svært at sige noget generelt om forventninger til en undulats levealder. Undulater i fangenskab bliver dog typisk ikke nær så gamle som deres vildt levende fætre. Med den rette pasning og pleje bliver en tam undulat op til otte år gammel.

Dette forudsætter den rette kost og trivsel. Hvis du vil sikre, at din undulat får det længste og bedste liv, sørger du for, at den har optimale forhold. Dette betyder, at du fodrer den korrekt, lader den bo i et rummeligt bur og – frem for alt – sørger for at den har selskab. Undulater er flokdyr, og meget socialt og selskabeligt anlagt. En undulat, som bor alene, kan faktisk blive så ensom og ulykkelig, at det foruden at forringe fuglens livskvalitet også leder til for tidlig død. Derfor: Hav aldrig færre end to undulater i samme bur.

Samtidig bør du aktivere dine undulater på behørig vis, eventuelt gennem træning. Undulater synes det er sjovt at lege, og du kan lære dem mange tricks – for eksempel at vandre fra hånd til hånd, sidde på din finger, eller lande på dit hoved eller på din skulder. Undulater trives fint i bur, men nyder samtidig en god flyvetur rundt i stuen en gang om dagen, hvor de kan få strakt vingerne og opleve noget nyt. Og du kan med fordel give dine undulater aktivitets legetøj i buret så som bolde, gynger, klokker og spejle, så at de kan underholde sig selv.

Du kan læse meget mere om undulater og pasning af disse på https://dyrebloggen.dk/undulater-en-guide-til-de-populaere-fugle/ 

 

Tjek også disse sider:

https://dyre-pleje.dk/
https://dyreglæde.dk/
https://dyre-nyt.dk/
https://dyrebloggen.dk/
https://tips-dyr.dk/
https://Vores-Dyr.dk/
https://altomdyr.dk/
https://KlodensDyr.dk/
https://SødeDyr.dk/
https://nuttede-dyr.dk/
https://husdyrsbloggen.dk/
https://Dyreliv-Bloggen.dk/

More articles