Sikker ankring med et Rocna anker

01 oktober 2020 Astrid Pedersen

Overvejer du at anskaffe et nyt anker til din båd? Så kan du med fordel kigge i retning af et Rocna anker.

Hvornår er et Rocna anker det rette valg?

Et Rocna anker er perfekt til dig som har en mindre båd – mellem fem og 26 meter i længden – og gerne vil spare plads om bord. Det er nemlig muligt at få et Rocna anker som matcher bådens størrelse uanset bådens længde, bredde og vægt.

Generelt er Rocna ankre utroligt lette i forhold til deres styrke og holdkraft. Samtidig er et Rocna anker konstrueret på en måde som gør det perfekt til sejlads i de danske farvande, som fortrinsvis består af sandbund langs med kyst strækningerne. Et Rocna anker er en variant af det kendte plovanker, og vil således grave sig ned i havbunden.

Kaster du anker med et Rocna anker foregår det derved at ankeret trækkes hen over havets bund indtil det af sig selv griber fast. Rocna ankrets unikke konstruktion gør at det altid vende den rigtige vej når det trækkes, hvilket parer dig for en del tid, idet det hurtigere vil få fat.

Når først et Rocna anker har fæstnet sig i bunden vil de sidde ekstra godt fast i kraft af ankerets enorme holdkraft. Det betyder at du med et Rocna anker kun har brug for et enkelt anker – og dermed kun ét ankerspil – om bord på din båd. Du sparer dermed megen plads, og skal ikke bekymre dig om ekstra vægt.

Der ud over er et Rocna anker designet uden brug af løsdele – og selve ankret er fremstillet i galvaniseret, vulkaniseret eller rustfrit stål. Dette betyder at der er minimal vedligeholdelse forbundet ved at anvende et Rocna anker, og at et Rocna anker altid kommer med livstids garanti imod brud.

Find det rette anker på baadbiksen.dk

Flere Nyheder