Skal du vælge gulvafslibning i Glostrup eller en gulvafhøvling?

15 november 2018 Anders Lundtang Hansen
Skal du vælge gulvafslibning i Glostrup eller en gulvafhøvling?

Det kan være svært at bedømme selv, om man har brug for en gulvafhøvling eller en gulvafslibning til ens gulv i Glostrup.

Måske er man heller ikke så velbevandret udi håndværketfaget og specielt ikke i forbindelse med behandling af trægulve, hvorfor man kan føle sig som et stort spørgsmålstegn, når man kigger på sit trægulv i den københavnske forstad og spørger sig selv, hvad man skal gøre for at gøre gulvet flot igen.

I denne artikel vil vi forklare forskellen på en gulvafslibning og en gulvafhøvling og fortælle dig, hvad du selv kan gøre ved dit gulv – og ikke skal gøre selv.

Svaret på første spørgsmål handler om gulvets beskaffenhed, og her er det lige meget, om der er tale om et gulv i en privat bolig, eller om trægulvet befinder sig i en offentlig institution eller en privat eller offentlig virksomhed.

Det kan bestemt være svært for det utrænede øje at bedømme, om ens gulv i Glostrup er af fin eller dårlig stand, da selv små detaljer, som kun fagfolk kan få øje på, kan være tegn på større skader eller noget, der kan føre flere skader med sig.

Du kan altid selv løbende gøre dit trægulv rent med sæbe og vand, men forhør dig hos professionelle fagfolk, der fysisk kan komme ud til dig, hvor slidt dit gulv reelt er.

Du skal ikke begynde selv at hive sandpapir frem og slibe på gulvet, da det kan efterlade lyse pletter, og generelt foreslår vi, at du lader al eventuelt værktøj blive i skabet og får de rette håndværkere ud til at gennemføre opgaven med at behandle gulvet.

Gulvafhøvling foretages forud for en gulvafslibning, hvis man bedømmer, at slitagen på gulvet går længere ned, end en gulvafslibning kan klare, der hovedsageligt er til for at fjerne splinter, misfarvninger og får gulvet til at fremstå flot igen.

Spørg den rette gulvafsliber, hvad han vil anbefale dig til at få udført med dit trægulv i Glostrup og eventuelt, hvordan du efterbehandler og vasker det bedst.

 

Flere nyheder