Stress symptomer skal tages alvorligt af flere grunde

16 August 2019 Anders Lundtang Hansen
Stress symptomer skal tages alvorligt af flere grunde

Kender du det, at du trækker vejret hurtigt, fordi du har travlt på arbejdet, og du har meget, du skal nå, så når du kommer hjem og er færdig med arbejdet, så tænker du, at der må falde lidt mere ro på både i sindet og i kroppen.

For sådan plejer det jo at gå.

Men derhjemme udvikler din kraftige vejrtrækning sig faktisk til noget nær åndenød, og du synes, du faktisk har lidt svært ved at trække vejret.

Dine tanker udvikler sig til tankemylder af en art, hvor de virkede konkrete til at starte med, hvor du fokuserede på dagens og morgendagens arbejde, men nu giver de pludselig ikke mening, og du føler, dine tanker ræser derudad med 205 kilometer i timen.

Du kan ikke finde ro, du oplever uro i kroppen, og du kan mærke, du sveder, selvom det hverken er for varmt eller koldt.

Derfor tror du af gode grunde, at det må symptomer på stress, du oplever, for du har godt nok læst om dem før, og du er et moderne menneske, der ikke bare siger til dig selv, at det går væk af dig selv.

Du værner om dit helbred og bestiller tid hos lægen med det samme, for den her uro og næsten bange fornemmelse i sind og krop er ikke til at holde ud.

Hos lægen er du overbevidst om, at der er tale om stress, så du er allerede indstillet på at høre, hvad løsningen er på dette.

Men efter lægen har kigget lidt grundigere på dig, så bliver det faktisk konstateret, at det nok ikke så meget er stress, du er ramt af, som det er angst.

Lægen nævner nemlig for dig, at symptomerne kan ligne hinanden, men via test, spørgsmål og nærmere undersøgelse konkluderes der som diagnose foreløbigt, at du nok er ramt af angst.

Som du nok kan se, skal man tage den slags oplevelser alvorligt, men du kan aldrig være helt sikker på, hvad der egentlig er galt, før du får eksperter til at kigge på dig.

More articles