Terrasse- eller altandør i smukt design

29 April 2022 Astrid Pedersen

Skal du have ny dør til din altan? Så læs med her.

En altandør er ikke bare en altandør

Altandøre findes i mange forskellige varianter. Hvilket design og udformning du vælger er naturligvis helt op til dig selv og din egen individuelle smag.

Du bør dog have dig visse forhold for øje i forbindelse med udvælgelse af altandør. Først og fremmest er det vigtigt at du er opmærksom på at en altandør faktisk er en yderdør. Du kan således ikke bare bruge en hvilken som helst dør som altandør.

Din altandør bør opfylde samme krav til slidstyrke og vejr bestandighed som enhver anden yderdør, for eksempel en hoveddør eller en køkkendør. Din altandør er nemlig i lige så høj grad udsat for elementernes rasen som andre udvendige døre.

image

Derfor skal du vælge en altandør som er fremstillet i massive materialer og i et solidt design. Er døren forsynet med glas indfattede ruder skal du sikre dig at glasset heri er isolerende, og at selve indfatningen er tæt. Dette er vigtigt i forhold til at holde på varmen i boligen og undgå ubehagelige trækvinde fra eventuelle utætheder.

Enkelt eller dobbelt altandør?

Der ud over skal du overveje om du kan skabe plads til en dobbelt altandør. Dette kræver selvfølgelig at din altan har en vis bredde, og at du kan afse vægpladsen.

Hvis det er muligt, kan det klart anbefales at anskaffe og montere en dobbelt altandør. Med en sådan får du et langt kraftigere lys indfald i dine stuer og værelser, og du kan lufte ud for fulde gardiner. Selv i de kolde og mørke vinter måneder vil der være fordele ved en dobbelt altandør idet du kan få det fulde udbytte af de få solskinstimer dette halvår byder på.

Du kan se det store udvalg af enkeltfagede og dobbelte altandøre på https://klarfonster.se/dorrar/altandorr.

More articles