Undgå risici ved bolighandel med en billig boligadvokat

16 februar 2019 Astrid Pedersen
Undgå risici ved bolighandel med en billig boligadvokat

En bolighandel er en af de største handler, du som privat person kommer ud for i løbet af dit liv. Langt de færreste kan købe en bolig kontant, da der som oftest er tale om millionbeløb, hvorfor det er helt normalt at finansiere sit boligkøb ved hjælp af lån.

Dette betyder dog, at du gældsætter dig, når du køber en bolig. Især for førstegangs boligkøbere er der således tale om en meget stor beslutning, som – hvis man forhaster sig – kan få alvorlige (og dyre) konsekvenser for dig på langt sigt. Mange boligkøbere kommer hvert eneste år galt af sted i forbindelse med bolighandel, fordi de ikke gør deres hjemmearbejde godt nok – eller allierer sig med en dygtig boligadvokat, som kan hjælpe dem med at træffe den rette beslutning.

Pas på de mest almindelige fælder, når du køber bolig

Det er klart, at det er fristene blot at underskrive slutsedlen med det samme, når drømmeboligen pludselig åbenbarer sig efter lang tids boligjagt. Man er ivrig efter at flytte ind i sit nye hjem, og komme videre i sin tilværelse. Og måske står andre interesserede potentielle købere parat til at snuppe lejligheden for næsen af én, hvis man ikke er hurtig nok. Her bør du dog træde et skridt tilbage, og gøre brug af det særlige advokatforbehold, med hvilket de fleste købsaftaler er behæftet.

Et advokatforbehold gør det muligt for din boligadvokat at bruge fjorten dage på at gennemlæse al den dokumentation, som relaterer sig til boligen og til ejendommen, hvis der er tale om en lejlighed. Er der dårlig økonomi i foreningen – måske usikre og risiko fyldte lån – vil din boligadvokat kunne gennemskue det ed det samme, og højst sandsynligt fraråde dig at købe boligen. Dette kan nemlig have svære konsekvenser for din fremtidige økonomi.

Du kan læse mere om, hvorledes en boligadvokat kan hjælpe dig med boligkøb, på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder