Varm dit hus op billigt og miljøvenligt

20 marts 2020 Astrid Pedersen
Varm dit hus op billigt og miljøvenligt

Er du med på den grønne omstilling? Har du lagt din livsstil om med færre kød dage, et lavere antal rejser og mindre madspild i hverdagen? Og leder du hele tiden efter nye måder hvorpå du kan minimere dit globale co2 aftryk? Så bør du overveje at energi optimere din bolig. Er du husejer, er der nemlig rigtig mange lavt hængende frugter at plukke i denne sammenhæng. De kræver selvfølgelig en investering, men vil have tjent sig selv hjem i løbet af meget kort tid.

Når du vælger at efterisolere dine ydermure og skifte ruderne i vinduerne ud med eksempelvis ekstra isolerende termo ruder, gør du ikke alene klimaet en tjeneste ved at mindske dit varme spild. Du sparer også penge, idet din varmeregning vil blive markant mindre. Og vil du virkelig flytte nålen i denne sammenhæng, tager du samtidig et kig på din opvarmnings metode. Her er efter al sandsynlighed nemlig også plads til forbedring.

Skift fyret eller elradiatorerne ud med en moderne varmepumpe

Vidste du for eksempel, at du kan skære op imod 70 procent af dine samlede udgifter til opvarmning af dit hus ved at skifte det udtjente fyr eller de dyre elektriske radiatorer ud med en luft til vand varmepumpe eller til en luft til luft varmepumpe?

En varmepumpe er her i 2020 den mest billige – og på samme tid klimavenlige – opvarmningsmetode som findes. Med en luft til vand varmepumpe i stedet for det gamle fyr slipper du samtidig for påfyldning af olie, og en varmepumpe skal ikke rengøres og vedligeholdes med samme frekvens som fyret.

Hvis du vælger en luft til vand varmepumpe, som er kalibreret til din husstands behov og boligens størrelse, vil den kunne opvarme samme mængde vand til forbrug og cirkulation med højere effektivitet end dit fyr. Og så er en varmepumpe langt billigere i drift, idet energi effektiviteten er højere.

Du kan få flere tips til billig opvarmning på husblog.dk

Tjek også disse sider:

https://husblog.dk/
https://have-hus.dk/
https://husglad.dk/
https://hus-tips.dk/
https://nytomhuse.dk/
https://NytByg.dk/
https://HusInspiration.dk/
https://ByggeTeknisk.dk/
https://hushaveideer.dk/
https://idetilhjemmet.dk/
https://ideertilhuset.dk/
https://forslagtilhjemmet.dk/

Flere nyheder