Virtual reality – Hvad er det, og hvad kan du bruge det til?

02 June 2020 Camilla Skøtt

Virtual Reality (VR) er kommet for at blive. Hvad der startede med at være et modefænomen og en ny tendens på techscenen, er nu en teknik, der er så veludviklet, at den bruges verden over. Læs med, og bliv klogere på fænomenet.

Som Techglad skriver i artiklen “Hvad kan man med virtual reality?“: 

“Det føles faktisk ikke som så lang tid siden, hvor virtual reality var et fænomen, man hovedsageligt oplevede i store science fiction-film, hvor skurke eller opfindere havde skabt – som navnet kommer af – en virtuel virkelighed.”

Og det er heller ikke mange år siden, men den digitale udvikling går så hurtigt, at det er svært at følge med. I dag er virtual reality noget, de fleste har stiftet bekendtskab med på den ene eller den anden måde, og Techglad spår desuden, at det inden længe er allemandseje.

Hvad er virtual reality?

Virtual reality – eller VR som det også kaldes – er en teknologi, der fører brugeren med ind i en virtuel verden ved hjælp af et headset, som dækker øjne og ører. Samtidig indeholder set-up’et en såkaldt tracingteknologi, der måler, hvordan brugeren bevæger sig, så det føles som om, man vitterligt er en del af den verden, der foregår på skærmen.

Der findes flere forskellige headsets, der kan tilsluttes forskellige former for computere – men hvad kan de bruges til?

Hvad kan VR bruges til?

Det helt store spørgsmål er selvfølgelig, hvad VR kan bruges til. Er det bare for sjov, eller har det en reel funktion? Svaret er både og. Det er sjovt, men det er også brugbart i andre mere essentielle funktioner.

Dét, VR gør, er at bringe dig til et andet sted – måske endda et sted, du normalt ikke ville komme. I spillemæssig sammenhæng kan det være fantasiverdener såvel som virkelig steder, der er bygget op digitalt, mens det på det sundhedsfaglige felt eksempelvis har vist sig, at indlagte har stor glæde af at gå en tur i parken med VR.

More articles