Gulvafslibning Solrød ved erfaren og rutineret gulvmand

02 October 2018 Astrid Pedersen

editorial

Lud- og sæbebehandlede gulve er utroligt smukke at se på – især når de er ganske nye. Sæbebehandlede gulve er i særdeleshed et aktiv for en lejlighed eller for et hus, da denne type behandling får det absolut bedste frem i træværket. Med en sæbebehandling lysnes træet naturligt til en ensartet og jævn tone, som har en ganske særlig – nærmest magisk – udstråling, og en silkemat overflade, som føles som en drøm at betræde.

Den største ulempe ved sæbebehandlede gulve er dog, at de er meget modtagelige over for støv og snavs, da træværket ikke – som det er tilfældet med eksempelvis et malet eller lakeret gulv – er forseglet og dermed beskyttet over for omverdenen. Derfor kræver et sæbebehandlet gulv megen vedligeholdelse i form af vaske med særlige sæber, som forstærker den beskyttende film og plejer træværket. Forsømmer du gulvvask ad flere omgange, kan det betyde, at den beskyttende hinde slides bort – og så er dit trægulv særligt udsat for støv og snavs samt spildte væsker og skrammer og ridser fra møbler og legetøj.

Hvad skal jeg stille op med mit slidte, sæbebehandlede trægulv?

Er dit gulv blevet så slidt, at der er tydelige slidspor og skjolder fra spildte væsker, som ikke kan vaskes bort, er der ikke så mange andre muligheder end at få frisket gulvet op med en effektiv gulvslibning. Langt de fleste trægulve kan sagtens tåle en gulvslibning – og i de fleste tilfælde skal der ikke mere til end en skånsom gulvslibning, som fjerner de øverste 1 – 2 millimeter af træværkets overflade. Du bør alliere dig med en dygtig fagmand, som har speciale og ekspertise inden for gulvslibning og efterbehandling af trægulve, hvis du ønsker det smukkeste og mest ensartede resultat, som du kan have glæde af i mange år – og som tilføjer reel værdi til din bolig. Se hvordan på Gulvkanonen.dk

More articles