Afhængighed – hvem rammer det?

08 September 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvad end du har en ægtefælle, en forældre, barn, ven eller andet, som har en afhængighed, så er det hård kost for den, som har misbruget – og ikke mindst for dem som står på sidelinjen. Hvis man vender blikket mod dem, som er afhængige, så kan det være utrolig hårdt og ødelæggende for kroppen. For kroppen er selvfølgelig ikke bygget til at skulle indtage store mængder alkohol, narkotika eller lignende hver dag. Derfor kan et misbrug også være opslidende for dem, som har misbruget. Når det er sagt – hvem er det så helt præcist, der bliver ramt af afhængighed? 

Hvem udvikler en afhængighed?  

Det der er med misbrug er, at det ikke kun rammer en bestemt social klasse, en bestemt type mennesker eller andet. Man kan nemlig se afhængighed i mange forskellige sociale lag. Hvis man skal prøve at forstå, hvorfor der udvikles en afhængighed, så er vejen dertil ikke så lige til, som man måske kunne forestille sig. 

Der er mange forskellige faktorer, som kan spille ind på, at alkohol, narkotika, medicin eller andet bliver dét, man tilvælger, når man skal håndtere noget, som er svært. Der er derfor også mange personlige ting, der kan være til grund for, at et misbrug langsomt udvikles. Det er nemlig de færreste, som tager en aktiv beslutning om, at de vil være afhængige. 

Hvordan kan man bryde med en afhængighed?

Jo længere tid man har være afhængig, desto sværere kan det også være, når man skal bryde med den. Men heldigvis findes der forskellige dygtige behandlingscentre, som er vant til at arbejde med, hvordan man bryder med en afhængighed. Derfor er der også gode muligheder for, at man kan finde sig selv igen, og komme ud af en hverdag, hvor det er afhængigheden der dikterer, hvad man kan og ikke kan.

Et af de steder man kan komme i behandling er her: https://behandlingscenter-stien.dk

More articles