Bedre opvarmning af hjemmet med en luft til luft varmepumpe

04 marts 2019 Astrid Pedersen
Bedre opvarmning af hjemmet med en luft til luft varmepumpe

Vinteren er den tid på året, som tærer mest på budgettet. Ud over jul, nytår og vinterferien, er der også lige udgifterne til opvarmning af huset. Disse kan hurtigt løbe op, hvis man ikke er i besiddelse af et varmeanlæg, som er up to date. Et gammelt fyr, som har set bedre dage, koster penge i reparationer og vedligeholdelse, og vil typisk have en forholdsvis ringe brændstof udnyttelse. Og de gammeldags og ineffektive elpaneler er helt håbløse.

Elektricitet er måske den dyreste måde, hvorpå man kan opvarme sin bolig. Ikke desto mindre er der stadig huse, som betjener sig af de dyre elovne. Er dit hus et af disse, er der penge at spare, hvis du skifter til en miljøvenlig og energi effektiv luft til luft varmepumpe.

Hvad er gevinsten ved at skifte til en luft til luft varmepumpe?

Der er faktisk op til flere fordele i vente for dig, hvis du vælger at skifte den dårlige og dyre elvarme ud med en varmepumpe løsning. En luft til luft varmepumpe er, som før nævnt, væsentlig mere energi effektiv, hvilket betyder, at den har en bedre udnyttelse af den tilførte energi, end dine elpaneler har.

Kort sagt genererer den mere varme for færre penge. Du vil kunne regne med en besparelse på mindst halvdelen af dit årlige varme budget. Og samtidig er din nye luft til luft varmepumpe væsentligt bedre for miljø og klima, så du kan roligt fyre op uden at få dårlig samvittighed.

Dertil kommer, at det er langt nemmere at styre varme forbruget i huset med en luft til luft varmepumpe. De fleste moderne luft til luft varmepumper er udstyret med en fint følende termostat, og de helt nye modeller kommer tilmed med en fjernbetjenings app, som tillader dig at tænde og slukke for varmen, selv om du slet ikke er i huset!

Læs mere på billigventilation.dk

Flere Nyheder