Bliv klogere på børnebidrag

26 October 2021 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Er du flyttet fra dit barns anden forælder, og bor dit barn primært hos dig, er du berettiget til at få børnebidrag. Midt i alt det andet der sker med at finde ud af, hvordan I skal få hverdagen til at hænge sammen, kan det dog være svært for dig at sætte dig ind i alle reglerne omkring det.

For at sætte dig ind i, hvor meget du kan få i børnebidrag på en nem og pædagogisk måde, kan du se nærmere på bloggen hos Bankly. De har skrevet et helt blogindlæg om emnet. Bankly er dels en hjemmeside, der kan hjælpe dig, hvis du vil tage et lån, dels har de en stor blog, hvor de har mange gode artikler om privatøkonomi. 

Det er dit barns anden forælder, der skal betale børnebidrag til dig, når barnet primært bor hos dig. Det er en støtte til, at barnets liv kan fungere optimalt hos dig, så det ikke kommer til at mangle noget, selvom dets forældre er gået fra hinanden. 

Hvor meget kan jeg få i børnebidrag? 

Hvor meget du kan få i børnebidrag, afhænger af, hvor meget din tidligere partner tjener, og hvor mange børn i har. Der er et grundbeløb på 1278 kroner i 2021 og et tillægsbeløb på 165 kroner. Det samlede normalbidrag er altså på 1443 kroner om måneden. Det er beløbet per barn, I har. 

Hvis din tidligere partner tjener omkring 700.000 kroner om året, og I har et barn, vil beløbet dog blive fordoblet. I det tilfælde får du altså 2886 kroner. Hvis din tidligere partner tjener omkring 1,3 millioner om året, og I har et barn, skal du have 3 gange normalbidraget, altså 4329 kroner. 

Hvor du konkret skal modtage, bliver afgjort i Familieretshuset. I behøver derfor ikke selv at have lommeregneren frem for at finde ud af det. Det kan også dæmme op for, at I bliver uenige om det. 

More articles