Derfor er der kommet et lille hul i døren

27 juni 2022 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der skal faktisk ikke et særligt stort hul til, før du næsten kan være sikker på, at du har fået gæster på besøg, for det er næppe nogle, der ville ud, men nærmere ind: Der er kommet rotter eller mus på besøg.

Det er tit trædøre, at man ser de huller, der er blevet gnavet i, men selv døre af andre materialer kan mus og rotter godt gnave igennem, og hvis de har tid nok og ikke er blevet forstyrret, så kan det blive et helt fint hul.

Og det imponerende er faktisk, at sådan noget utøj kan gøre sig meget mindre og kravle gennem selv de mindste huller, så de behøver endda ikke gnave et hul, der er på størrelse med dem selv, som de normalt ser ud.

Derfor opdager man det måske ikke lige til at starte med, at der er hul i døren, specielt ikke hvis det er en skurdør eller lignende.

døre

Nu skal der lægges fælder ud ved de døre

Og de rotter og/eller mus kan nemt formere sig, så det er med at tilkalde skadedyrsbekæmpelsen, når man har en mistanke om, at den slags er kommet på besøg.

Man kan jo godt forsøge at gøre noget selv imens, men hvis man ikke lige ved, hvor de rotter eller mus har taget bolig i dit hjem, så ved du trods alt, at de har været her ved hullet i døren.

Derfor kan du stille en fælde op med lokkemad, for duften fra maden kan drive rundt i huset, og så bliver de sluset hen til hullet ved døren.

Det kan være, man skal genbruge sådan en fælde flere gange, hvis man har fået besøg af mange rotter eller mus, men det er trods alt bedst at komme dem til livs så hurtigt, som det er muligt.

Flere Nyheder