Få den bedste hjælp til udskiftning af forrude

20 April 2020 Astrid Pedersen
Få den bedste hjælp til udskiftning af forrude

Er du kørt galt – eller har du fået et voldsomt stenslag, således at din forrude er splintret til ukendelighed? Så er der ikke så meget andet og gøre end at få sat en ny forrude i. Det er ganske enkelt ikke forsvarligt at køre rundt med en smadret forrude, idet en sådan kan kompromittere førerens udsyn. Og da forruden samtidig er en kritisk del af karosseriets sikkerhedsmæssige struktur, vil du ikke være beskyttet, hvis forruden på forhånd har en lang flænge eller en anden alvorlig skade.

Lad en professionel montør forestå udskiftning af forrude

Derfor bør du hurtigst muligt få skiftet forruden, når den er itu. Er forruden så smadret, at du ikke kan se ud af den, bør du enten få bugseret bilen til det nærmeste autoværksted, eller få en auto glas montør til at komme ud og montere forruden hjemme hos dig. Det er meget vigtigt, at du vælger en faglært og autoriseret montør til at varetage denne opgave. Det er nemlig sin sag at montere en forrude korrekt.

Forruden på en bil er en helt speciel konstruktion, som på en række afgørende punkter adskiller sig fra de andre ruder. Hvor sideruderne typisk er fremstillet af et enkelt lag hærdet glas, er en forrude designet som en sandwich bestående af to lag glas med en tynd og stærk film imellem – også kendt som laminat glas. På den måde er såvel fører som passagerer beskyttet mod glas splinter fra forruden i forbindelse med frontal kollision.

Samtidig er forruden på moderne biler ofte integreret med elektronisk tilbehør så som automatisk nødbremse system, vognbane assistent og regn sensor. Dette betyder, at bilen efter udskiftning af forrude skal kalibreres, således at alle disse komponenter fungerer efter hensigten.

Du bør således altid vælge en Dansk Bilglas A/S montør, når forruden skal skiftes. Læs mere på bilglas.dk

More articles