Få lyse og velplejede gulve med en gulvafslibning

20 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Valgte du i sin tid et sæbe behandlet trægulv til din bolig, kan du sikkert sagtens skrive under på at netop denne gulvtype er usandsynligt pleje krævende. Nok er sæbe behandlede trægulve virkelig smukke at se på, og en decideret fornøjelse at betræde.

Den lyse og silkematte overflade med det hvidlige skær klæder de fleste hjem, og passer perfekt til den nordiske indretnings stil med megen lys, luft og enkelthed.

Men skønheden kommer ikke uden omkostninger. Mindst én gang om ugen skal et sæbe behandlet gulv nemlig vaskes med sæbe spåner, som styrker og genopbygger den beskyttende hinde af fed sæbe som gulvet fik da det modtog sin første behandling. Og selv om du opretholder denne rutine, vil et sæbe behandlet trægulv stadig blive hurtigere slidt end gulve som er beskyttet under et lag forseglende lak.

Hvordan ved jeg om mit trægulv trænger til en gulvafslibning?

Når du således oplever, at dit trægulv ikke længere bliver smukt og skinnende ved almindelig gulv vask, er dette et tydeligt tegn på slitage som kræver en gulvafslibning. Det betyder nemlig at gulvet har mistet sine væske og smuds afvisende egenskaber, og således suger såvel spildte væsker som nedtrådt støv og skidt til sig som en anden svamp.

Den udtørrede overflade vil få tendens til at danne splinter, lige som at småskrammer og ridser nemmere vil opstå. Til alt held kan du komme disse skæmmende skønhedspletter til livs med en gulvafslibning – og med en ny sæbe behandling kan dit gulv komme til at stråle igen.

Hvem kan hjælpe mig med afslibning af gulve?

En gulvafslibning er dog en temmelig omstændelig procedure, som kræver både tålmodighed, kræfter og håndelag. Derfor bør du kontakte dit lokale gulvfirma og få et tilbud på afslibning af gulve med tilhørende efterbehandling. Du kan læse mere på Gulvkanonen.dk

More articles