Få skinnende gulve med en grundig gulvafslibning

19 May 2020 Astrid Pedersen

editorial

Hvis trægulvet i din bolig er begyndt at udvise tegn på slitage, skal du ikke fortvivle. Det er helt naturligt at trægulve bliver slidt med tiden. Især ubehandlede trægulve eller trægulve som er behandlet med olie eller sæbe bliver hurtigere grimme i overfladen end trægulve som er forseglet under et lag af hård lak.

Olierede eller sæbe behandlede trægulve er langt mere sårbare end de lakerede eller malede af slagsen. Dette skyldes, at hverken olie eller sæbe yder samme grad af beskyttelse som maling eller fernis. Når et trægulv olieres eller sæbe behandles, vil materialet arbejdes ind i træværkets overflade, hvor det vil mætte fibrene og danne en hinde af olie eller sæbe.

Det er denne hinde som skaber den lækre overflade og gulvets smukke udseende. Hinden skal vedligeholdes på regelmæssig basis gennem grundig gulv vask med særlig sæbe. Forsømmes denne rutine, vil gulvet meget hurtigt blive slidt og grimt at se på. Og selv hvis du opretholder vedligeholdelsen, vil gulvet med tiden blive slidt – det går blot lidt langsommere.

Hvordan bliver mit trægulv pænt igen?

På et tidspunkt vil du opleve at du ikke kan genskabe den fine overflade i dit trægulv ved gulv vask alene. Grålige slidspor fra nedtrådt støv vil fortsat være indlejret i træværket, lige som misfarvede plamager fra solfalming og grimme skjolder fra spildte væsker vil skæmme gulvets overflade. Og så er der kun én måde hvorpå du kan få dit smukke gulv igen, nemlig ved en gulvafslibning.

En gulvafslibning er en relativt skånsom procedure, som, hvis den udføres korrekt af en erfaren gulvmand, kan få dit slidte trægulv til at stå som nyt. Med den rette efterbehandling vil du være sikret et resultat som du kan have glæde af i mange år fremefter.

Du kan få et skarpt tilbud på afslibning af gulve ved faglært gulvmand på https://gulvkanonen.dk/hvad-koster-gulvafslibning-og-gulvafhoevling/ 

More articles