Få vild overvågning med spionudstyr

15 October 2018 Anders Lundtang Hansen

editorial

Når man tænker på overvågning, så tænker man nok på butiksovervågning til gennemgik for myndighederne, hvis nogle røvere skal efterspores eller efterlyses.

Det kan også være, overvågningen er nogle opsatte kameraer ved en virksomheds indgangsparti eller gård, hvor kameraerne til dels filmer, men også har en præventiv virkning for, at potentielle tyve holder sig på afstand og vælger et andet sted at begå indbrud.

Men overvågning kan faktisk også foregå i det små og skjulte med spionudstyr.

Det behøver slet ikke at have noget at gøre med, at man som en ren James Bond skal ud på en hemmelig mission, hvor livet bliver sat på spil, og man har brug for noget spionudstyr med bittesmå kameraer indbygget i forskellige anordninger. De færreste af os oplever den slags i vores liv.

Der kan nemlig være mange situationer som almindeligt menneske, hvor man vil fange nogle ting på kamera eller ganske enkelt vil have opsat et diskret kamera i et lokale, man ikke selv befinder sig i, hvor dem, der frekventerer det, kan få at vide eller ikke få at vide, at der er opsat et kamera.

Det kan blandt andet omhandle den bekymrede forælder, der vil have et godt syn på sit lille barns aktivitet, når man ikke selv kan være der.

Det kan også være et par, der har den anden mistænkt for utroskab og gerne vil have sat et overvågningskamera op i for eksempel et ur eller en blue tooth-højtaler, så man kan fange akten på fersk gerning.

Nogle kalder det paranoia, men det kan netop lede til, at man endelig slipper det øg fra ens skuldre at få den afklaring, så begge parter kan komme videre i tilværelsen.

Måske skal man indgå en aftale eller skrive en kontrakt med en mulig forretningspartner, hvor der bliver sagt og lovet en helt masse. Og siden en mundtlig aftale er lige så bindende, men sværere at bevise, som en skriftlig, så kan det være en god idé at filme kontraktunderskrivningen, så alt bliver båndet.

More articles