Familier til afhængige kan også få hjælp

07 September 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Når man har et familiemedlem, som har et misbrug eller en afhængighed, så påvirker det i den grad også den resterende familie. Misbrug har det med at blive førsteprioriteten i den hverdag, en misbruger har. Derfor kan alt det vedkommende laver også komme til at handle om at mærke virkningen af alkohol, narkotika eller andet. 

Hvad end den afhængige er ens barn, forælder, ægtefælle, søster, bror eller lignende, så kan man hurtigt få en relation, som er fyldt med skuffelser og løfter der hele tiden bliver brudt. For selvom den afhængige nok kan mene, at vedkommende gerne vil være der for resten af familien, så vil alkoholen m.m. hurtigt tage over og synes endnu vigtigere for personen. Spørgsmålet er derfor også, hvor man som pårørende kan få hjælp, når man skal håndtere et familiemedlems misbrug? Til en start kan man også kigge i retning af et misbrugscenter. Her er det nemlig oplagt, at man også selv kan få støtte og hjælp, mens ens pårørende selv er i behandling.  

Kontakt et center til behandling af misbrug

Hvis ens pårørende skal i behandling af misbrug, så er der ofte også hjælp til resten af familien. Man kan blandt andet komme på forskellige kurser, så man kan blive styrket i, hvordan man kan agere som pårørende. Samtidig kan det selvfølgelig også bare være, at man har brug for hjælp til at forstå misbruget, og hvordan det har kunnet fylde i så lang tid, som det har. En af de ting som man nogle gange kigger på er også, om man ubevidst er med til at vedligeholde misbrugerens adfærd.  

Når ens pårørende er klar til at komme på et center til behandling af misbrug, så kan man også undersøge, hvilken hjælp man selv kan få. Det kan nemlig også være godt til hele familien, når der er hjælp at hente hele vejen rundt. 

More articles