Fordele og ulemper ved akrylgarn

By:

Er du allergisk overfor uld, kan du med fordel overveje at strikke med akryl i stedet. Det syntetiske garn er ikke ligeså lækkert som uld, men til gengæld er det væsentligt billigere, og det er let at arbejde med.

Forleden faldt jeg over en artikel på Hobby-Fritid om strikkeopskrifter, og den førte mig videre til en række opskrifter, der alle indeholdt uld som udgangspunkt. Det er selvfølgelig dejligt med uld om vinteren, og jeg ved, at de fleste strikkere elsker at arbejde med den kvalitet – desværre er jeg allergisk over for uld, så det er ikke en mulighed for mig.

I stedet strikker jeg med akryl. Det har fordele og ulemper, og jeg deler dem allesammen med dig lige her. Måske bliver du inspireret og får lyst til at strikke din næste trøje i akryl.

Fordele ved akrylgarn

Det bedste ved akryl – især i sammenligning med uld – er, at det er forholdsvis billigt at købe, og du får rigtig meget garn for pengene. Akryl er meget let og luftigt, og derfor får du mange meter pr. garnnøgle, og det er jo ikke at kimse af. Farverne i akryl er smukke og klare, og du kan strikke de vildeste kreationer med det luftige garn.

Men uanset hvordan vi vender og drejer det, kommer vi ikke udenom, at akryl er et syntetisk materiale, og det har naturligvis sine ulemper.

Ulemper ved akrylgarn

Akryl er syntetisk – ja, faktisk er det plastisk, og derfor egner det sig ikke til børn og babyer. Her er det bedre at bruge bomuld. Samtidig er akryl ikke så blødt og naturligt som uld, og det betyder, at du ikke på samme måde kan strikke en blød og vamset hue eller trøje, som det jo ofte er tendensen med uld her om vinteren.

Når det er sagt, så strikker jeg stort set alle mine trøjer i akryl, og jeg er meget meget glad for dem allesammen.

Tjek også disse sider:

https://hobby-fritid.dk/
https://hobbyglad.dk/
https://hobbytips.dk/
https://hobbybloggen.dk/
https://hobbyråd.dk/
https://hobbyLivet.dk/
https://fritidsaktiviteten.dk/
https://Dille-Bloggen.dk/
https://naturinteresse.dk/
https://HobbyArbejde.dk/
https://Hobby-Inspiration.dk/
https://hobbyforslag.dk/

Posted in: hobby