Hold ferie i Berlin med hele familien

20 March 2020 Heidi Kirkebække
Hold ferie i Berlin med hele familien

Det er ikke altid nemt at finde en feriedestination, som tilfredsstiller både børn og deres voksne. Men Berlin kan lidt af det hele. Eller faktisk kan den meget af det hele. Den tyske hovedstad er kendt af børnefamilier for sine mange legepladser og parker, hvor poderne kan boltre sig, mens mor og far tager en slapper eller planlægger resten af dagens program.

Se byen fra tårnets top
Det er nemt at komme omkring i Berlin med offentlig transport, så det kan anbefales at parkere bilen og opleve byen fra gåben, u-Bahn, sporvogn eller måske fra en af de turbåde, som tilbyder sejlture på byens floder og kanaler.

I kan også tage en tur til Alexanderplatz, hvor I finder et af Berlins vartegn, som også er byens højeste bygning; Fernsehturm. Tårnet er 368 meter højt, og der udsendes stadig tv- og radiokanaler fra det. Man kan komme en tur op i tårnets kuppel og nyde en fantastisk 360 graders udsigt over byen.

Museer er også for børn
Der er et væld af spændende museer i Berlin – også for børn. Det er oplagt at dykke ned i historien om 2. Verdenskrig, og man kan for eksempel lægge ud med en tur til East Side Gallery og opleve det 1,3 km. lange stykke graffitimalede Berlinmur. 

Byens naturhistoriske museum er også anbefalelsesværdigt – særligt hvis man har dinosaur-glade børn med. Og hvis I har en sød chokoladetand, vil Rittersport-museet helt sikkert være et hit.

Berlin byder med andre ord på utallige seværdigheder, spændende museer og masser af andre gode udflugtsmål for både børn og voksne. Men den indbyder også til afslapning og slentreture i de hyggelige gader og stræder.

Indånd den venlige atmosfære
Nyd for eksempel atmosfæren i bydelen Prenzlauer Berg, hvor man ofte støder på hyggelige loppemarkeder, lokal kunsthåndværk og børnevenlige cafeer.

Storbyferie behøver ikke at være lig med stress og jag, og det kan godt betale sig at prioritere i sit ferieprogram. Måske især hvis man rejser med børn. Husk at Berlin er nem at vende tilbage til, hvis I får lyst til at se mere, end I når første gang.

Byen ligger kun cirka syv timers kørsel i bil fra København, og der er også nemme forbindelser dertil med både bus, tog og fly.

Tjek også disse sider:

https://rejsebloggerne.dk/
https://rejse-glæde.dk/
https://nytomrejser.dk/
https://ferie-nyt.dk/
https://ferie-tips.dk/
https://RejseGnisten.dk/
https://RejseBrevet.dk/
https://TravelGuiden.dk/
https://Rejseminderne.dk/
https://OpdagelsesRejser.dk/
https://forslagtilrejser.dk/
https://ideertilrejsen.dk/

More articles