Hvilket smykke skal du give som gave?

07 January 2021 Anne-Mette Hansen

editorial

Alle smykker kan være en god gave. Men det handler især om at være personlig, når du giver smykker i gave. Du kan vise, at du har styr på personens stil, favorit materialer og yndlings brands. 

Skal du give en gave og overvejer du et smykke? Til din kæreste, veninde, søster eller mor? Læs med her og få gode tips til, hvordan du vælger det rigtige smykke.

Vælg det rigtige smykke – 3 gode råd

Hvis du gerne vil give et smykke, der skal falde i personens smag, så skal du tænke dig om. Du skal ikke vælge det første og det bedste du spotter. Du skal tænke over, hvad personen kan lide og hvad hun f.eks. går med i forvejen. 

Stil gerne dig selv disse spørgsmål:

1. Guld, sølv eller?

Materialevalg er vigtigt, når det kommer til smykkegaver. Nogle elsker guldsmykker, mens andre aldrig vil gå med dem. De kan være mere til sølv, hvidguld eller rosenguld. Det er meget forskelligt. Så tænk over, hvad personen plejer at gå med eller spørg en anden person tæt på. 

2. Minimalistisk eller prangende?

Nogle er mest til det hele simple og stilrene, mens andre elsker farverige og prangende smykker. Stilen er derfor også noget, du skal tænke over, inden du køber et smykke i gave. Det duer ikke at give en prangende statement halskæde i guld til en person, der nok typisk ville gå med en enkel sølvhalskæde. 

3. Øreringe, halskæde eller?

Skal du give et smykke eller måske et sæt, der passer sammen? F.eks. halskæde og armbånd? Eller bare en fin ring? En ankelkæde? Eller et par smukke øreringe? Der er rigtig mange muligheder indenfor smykkeverdenen. 

Men her bør du faktisk også tænke over det personlige. Nogle personer går udelukkende med øreringe og måske en halskæde i ny og næ. Mens andre går med alle slags smykker hele tiden.

More articles