Misbrugscenter: Hvordan vælger man det rette?

08 September 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis man har taget en beslutning om, at man vil i behandling for et misbrug, så er det vigtigt, at man finder det rette sted. Det kan være, at beslutningen har været lang tid undervejs, før man endelig har valgt, at man vil i behandling. Derfor er det også rigtig vigtigt, at det bliver en god oplevelse – også selvom det kan være hård, når man skal ud af sin afhængighed

Sådan kan man vælge et misbrugscenter

Det kan være utrolig individuelt, hvad man vurderer som det rette misbrugscenter. Alligevel er der flere ting, som man med fordel kan holde øje med. 

Hvilken erfaring har misbrugscentret? 

For det første kan man undersøge, om misbrugscentret har erfaring med den type afhængighed, man har. For det er som regel de fleste, som er helt klar over, hvilket misbrug de har. Det er uanset om det er af alkohol, narkotika, sex, shopping eller andet. Når et misbrugscenter har erfaring med det misbrug, man har, så kan det give en ekstra form for robusthed, når de skal planlægge et forløb for en. For det kan betyde, at de har værktøjerne og erfaringen med, hvordan man bedst bryder med afhængigheden.

Hvordan gribes behandlingen an? 

En anden ting man kan kigge efter er, hvordan de griber behandlingen an. Det er f.eks. et stort plus, når misbrugscenteret laver individuelle forløb, som er skræddersyet. Det kan nemlig betyde, at der tages højde for lige de udfordringer, man har. Der vil nemlig altid være forskel på de mennesker, som kommer ind med et misbrug. For selvom den røde tråd mellem personerne kan være misbruget, så kan de være utrolig forskellige til trods for det. 

Hvilket personale er tilknyttet? 

Det er ikke helt uvæsentligt, hvilket personale der er tilknyttet. Kroppen vil ofte kunne reagere kraftigt, når den ikke længere får det, den er afhængig af. Derfor kan det være utrolig vigtigt, at der er læger, sygeplejerske og andet sundhedspersonale tilknyttet. Det samme gælder også med f.eks. psykologer, som kan hjælpe med at tage hånd om de psykiske aspekter ved misbruget. 

More articles