Nyd den danske sommer fra din egen træterrasse

07 October 2022 Camilla Sørensen

editorial

Den danske sommer er en vidunderlig tid på året. Solen skinner, fuglene synger, og der er en let brise i luften. Hvad er bedre end at sidde udenfor på din egen terrasse, nyde en kold drink og nyde synet og lyden af Danmark fra sin bedste side?

I denne artikel ser vi på, hvordan du kommer til at få bygget din egen træterrasse, så du kan få det bedste ud af den danske sommer. Vi vil se på, hvilken slags træ du skal bruge for at få den bedste terrasse til dine behov.

Vælg den rette træsort

Når du skal vælge det rigtige træ til din terrasse, er der et par ting, du skal tage hensyn til. Det første er klimaet. Danmark kan have meget kolde vintre og varme somre, så du skal sikre dig, at det træ, du vælger, kan tåle disse ekstremer. Det andet er vedligeholdelse. Du ønsker ikke at skulle bruge timer hver uge på at slibe og lakere din terrasse på ny, så vælg et træ, der kræver lidt vedligeholdelse. For det tredje skal du tænke på det udseende, du ønsker at opnå. Ønsker du et naturligt look eller noget mere moderne?

Træterrasser

Der er mange forskellige træsorter, der kan bruges til en terrasse, men de mest populære er teak, cedertræ og trykimprægneret fyrretræ.

Teak er et meget holdbart træ, der er modstandsdygtigt over for både råd og insekter. Det har en smuk naturlig gylden farve, som bliver sølvgrå, hvis det ikke behandles. Cedertræ er en anden holdbar løsning, som også er modstandsdygtig over for råd og insekter. Det har en smuk rød farve, som med tiden vil falme til grå farve, hvis det ikke behandles. Trykbehandlet fyrretræ er den billigste løsning, og det er behandlet med kemikalier for at modstå råd og insekter. Det kræver dog mere vedligeholdelse end teak eller cedertræ, da det skal genforsegles hvert eller hvert andet år eller hvert andet år.

More articles