Tjek bilens historie, hvis du køber brugt

11 September 2020 Camilla Skøtt

editorial

Når du køber en ny brugt bil, kan du med fordel undersøge, hvordan den tidligere ejer har passet den. Det er der flere måder, hvorpå du kan gøre – læs med, og bliv klogere.

Hvis du køber brugt bil – og særligt hvis du handler med private – er det en god idé at holde bilens historie og generelle vedligeholdelse for øje. Hvordan har den tidligere ejer passet bilen, har den været involveret i uheld og har bilen overholdt service mm.

Til en start kan du selvfølgelig spørge sælger, og sandsynligvis vil vedkommende være ærlig. Men det skader aldrig at tjekke efter selv – og det kan du gøre på flere måder.

Undersøg bilens historie

Som det første er der servicebogen. Kig den igennem og undersøg, om den er udfyldt efter foreskrifterne, så du sikrer dig, at bilen har været til service, når det var påkrævet.

Dernæst kan du bruge en side som nummerplade.net, hvor du kan slå bilens synsrapporter op. Selvom en nysynet bil ikke er nogen garanti, kan du om ikke andet se, om der har været fejl og mangler undervejs i det tidligere ejerforhold.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at vide, om bilen har været involveret i nogle former for uheld. Det kan nemlig have betydning for din sikkerhed.

Send bilen forbi en mekaniker

Vil du være helt sikker på ikke at købe katten i sækken, kan du overveje at sende bilen forbi din lokale mekaniker, inden du køber den. Her kan du få den gennemgået for fejl og mangler – finder mekanikeren nogle, har du et godt grundlag at forhandle bilens pris på.

Tilbyder sælger at udbedre de respektive fejl, bør du overveje, om du ikke er bedre stillet med et nedslag i prisen, så du selv kan vælge, hvem der skal udbedre bilens mangler – det giver en lidt større sikkerhed.

More articles