Find et godt behandlingscenter

09 September 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Der er heldigvis god hjælp at hente, hvis man beslutter sig for at vil bryde med en afhængighed. Det er findes nemlig mange forskellige behandlingscentre rundt omkring I Danmark, hvor man kan komme i behandling. 

Hvordan finder du det gode behandlingscenter? 

Når man skal finde et behandlingscenter, kan det måske være svært at vælge. For hvad skal man egentlig kigge efter? Du kan blive hjulpet mere på vej her, så du har forskelige ting, du kan kigge efter, hvis du søger efter et behandlingscenter. 

Er der erfaring med din afhængighed?

Det er naturligvis et plus, hvis du finder et behandlingscenter, som har erfaring med den afhængighed du eller en pårørende har. Det kan betyde, at de allerede har redskaber til at hjælpe dig godt videre. 

Er der professionelt personale tilknyttet? 

Du kan også kigge efter, hvilket personale de har tilknyttet. Det kræver nemlig forskelligt sundhedspersonale, når man skal ud af en afhængighed. Kroppen vil kunne reagere voldsomt med abstinenser, når den ikke længere får alkohol, narkotika, medicin eller lignende. Derfor er det vigtigt med sundhedspersonale, som ved, hvordan det håndteres. Det er også noget, som Stien behandlingscenter har

Er der individuelle forløb?

En tredje ting man kan kigge efter er, hvordan de sammensætter de forskellige forløb. Det er eksempelvis en fordel, når et behandlingscenter tilbyder individuelle forløb. På den måde målrettes et forløb til de områder, hvor man kan have brug for ekstra støtte. For alle mennesker er forskellige, og det betyder selvfølgelig også, at der ofte skal sættes forskelligt ind i behandlingen, så den bliver så effektiv som muligt. Det er bl.a. noget, som Stien behandlingscenter tilbyder. 

Er der forløb til pårørende?

En fjerde ting man kan kigge efter er, om der er forløb til pårørende. De kan nemlig have mindst lige så meget brug for hjælp. Et misbrug påvirker nemlig i lige så høj grad der personer, som er omkring en. 

More articles