Hvad er persondata egentlig for noget?

30 November 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Der bliver efterhånden talt så meget om persondata i medierne, og hvor vigtigt det er at beskytte dem og passe på, at de ikke falder i de forkerte hænder.

Man begynder for at frygte, at de oplysninger er så vigtige, at man er nødt til at hyre en persondata advokat, og hvis det går helt galt, så kan det da også blive nødvendigt.

Men måske sidder du med et spørgsmål om, hvad persondata egentlig er, men du er for bange for at spørge andre om det, da du ikke vil fremstå dum.
For det første findes der ikke dumme spørgsmål, men kun dumme svar, og for det andet er persondata så vigtige, at man bestemt skal vide, hvad man skal være varsom med at give ud.

Overordnet set kan man sige, at persondata er den slags, der relaterer sig til dig specifikt, og det kan blandt andet være dine kreditkortoplysninger, kontonumre og ikke mindst CPR-nummer.

Det er nogle informationer, der knytter sig til dig specifikt og beviser, at der er tale om dig, når man slår dig op i et register, eller man skal foretage en handel eller overføre penge til dig.

De oplysninger er egentlig til for at beskytte dig og sikre sig, at handel, registrering med videre bliver foretaget korrekt, men desværre er der folk, der gerne vil have fingre i de oplysninger.

Og siden verden er blevet virkelig digital, hvor man før i tiden havde de oplysninger liggende, så er det blevet nemmere for lyssky mennesker at tiltuske sig de oplysninger eller ligefrem hacke sig til dem – eller franarre dig dem.

Så kan de lænse din konto for penge eller udgive sig for at være dig med mere.

Dette skal helst ikke ske, så sørg for ar beskyt de oplysninger bedst muligt, så de ikke falder i de forkerte hænder.

More articles