Hvor stor skal din varmepumpe være?

09 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Inden du køber en ny varmepumpe, er det vigtigt, at du får regnet på, hvor stor den skal være, hvis du gerne vil holde varmen under en isvinter. Det er også vigtigt, at du overvejer, hvilken type af varmepumpe, der passer bedst til din bolig og dit behov. 

Det er som udgangspunkt ikke noget, du selv kan gøre, men det kan en autoriseret installatør. Han kan også anbefale, hvilken type der passer bedst til din bolig og dit behov. Der er tre forskellig typer af varmepumper. En der udnytter jordens varme. Det er den dyreste og mest effektive. Den anden type fungerer på samme måde, men udnytter varmen i luften. Den er ikke helt så effektiv, men til gengæld billigere.

Den sidste af varmepumperne er markant billigere, men den anbefales til sommerhuse og kolonihaver, hvor man ikke bor hele året, men gerne vil have mulighed for at holde varmen i ydersæsonen. 

Varmepumpe

Forbliv venner med dine naboer

Når du skal have en ny varmepumpe, er det vigtigt, at den bliver installeret korrekt. Det sikrer blandt andet, at du kan holde varmen, men også at du og dine naboer kan sove om natten. En varmepumpe kan godt larme en del, og derfor skal den ikke installeres under dit soveværelse eller tæt på dine naboer. I hvert fald ikke hvis du gerne vil forsætte med at have et god forhold til dem.

Inden du får en varmepumpe, skal du som udgangspunkt ansøge om tilladelse hos din kommune. Det kan din installatør hjælpe dig med, så du har papirerne i orden. Du kan også med fordel give BBR besked om, at der er sket en ændring.

En varmepumpe er ofte betalt ud på 5-6 år, og med en holdbarhed op til 20 år er det en god investering, og på sigt vil du spare mange penge på din varmeregning.

More articles