Lav en god portion af forloren hare

14 March 2019 Anders Lundtang Hansen

editorial

Forloren hare er en yndet spise i det danske køkken, som nok sender associationer i retning af det mere gammeldags køkken af den danske madkultur.

Det er immervæk også i den mere ældre afdeling, at en forloren hare blev lavet, hvilket oftest ses gjort af ens bedsteforældre og ældre forældre.

Men retten har også fået en renæssance i nyere tid, hvor især den yngre generation har fået øjnene op for, at man kan tage ældre retter, der ofte blev lavet på én bestemt måde uden de store variationer og så give dem et moderne islæt.

Det kan være ved at lave en forloren hare på en vegetarisk eller ligefrem vegansk version med grundelement af plantefars, når man nu alligevel bruger hakkekød i retten i forvejen.

Retten har dog også hentet interesse hos dem, der ønsker en madplan, som er i den lidt mere sundere afdeling, men hvor man ikke af den grund alene vil leve af råkost og salat alene.

For en forloren hare kan nemlig sagtens laves i en fedtfattig anordning, hvor den ikke er så kalorieholdig, end man ellers er vant til fra den klassiske måde at fremstille retten på.

Dog er det også muligt at gå i den helt anden grøft og blive direkte politisk ukorrekt og lave retten endnu mere fedtholdig ved at bruge kød med højt fedtindhold, tykkere skiver af bacon og måske ligefrem supplere med noget ost på den!

Men altid skal man huske at lave retten, så den passer til det selskab, man har tænkt sig at servere den til.

Selvfølgelig kan man altid gemme lidt rester af en forloren hare til dagen efter, men det ville være ærgerligt, hvis man endte med madspil, fordi man alligevel ikke får spist resterne dagen efter.

Sørg derfor at afstemme rettens størrelse nogenlunde efter, hvor mange munde der skal mættes ved servering.

More articles