Lav øl med et bryganlæg

14 February 2020 Lotte Hindsberg

editorial

i de seneste år er der kommet mange nye specialøl på markedet og det har øget interessen for at lære at lave sin egen øl. Det er relativt nemt at lære at lave sin egen øl. Alt hvad det kræver er et bryganlæg og de 4 ingredienser vand, malt, humle og gær. Har du det kan du som udgangspunkt lave din egen øl. Samtidig er der masser af viden om selve processen i form af bøger og videoer på nettet. 

Selvom det er net at lave en basisøl, er det at brygge øl tilstrækkeligt kompliceret til, at det for mange bliver sjovt, da man kan lave et utal af varianter. Det er der hvor det bliver en kunstart at være brygger. 

Inviter dine venner på kursus

Øl og hygge høre sammen hos rigtig mange mennesker og derfor er det at tage på et ølkursus en lørdag eftermiddag og aften, en ideel måde at tilbringe en dag på sammen med mennesker, man holder af. Samtidig giver det en god og meget oplagt mulighed for fremover at tilbringe tid sammen. Et kursus tager omkring 6-8 timer og incl. ofte både mad og flere liter øl som kan tages med hjem.

Køb af et bryganlæg

Udbudet af bryganlæg går fra det mest enkle til et kæmpe stort bryganlæg i lækker kobber. De fleste har gået forbi Bryggeriet i København, hvis de har været på vej til Tivoli. Et sådan udstyr er næppe nødvendigt på hobbyplan, men fortæller noget om rækkevidden af udstyr. Er du nybegynder findes der et godt udvalg af startskits og det er muligt at få kvalificeret råd og vejledning i de forskellige butikker, der sælger udstyr til ølbrygning, om hvad der er nødvendigt at have af materiale og ingredienser for at komme igang. Start med noget enkelt og køb så efterfølgende, hvis du bliver bidt af at brygge øl.

More articles