Skal du låne penge?

14 April 2021 Camilla Skøtt

editorial

Overvejer du at låne penge, men er du lidt usikker på, hvad du skal kigge efter for at undgå gældsfælden? Så læs med her, hvor vi gennemgår de tre vigtigste faktorer, når du skal gennemskue lånevilkårene.

Drømmer du om at låne penge – fx her: https://ikanobank.dk/laan/istandsaettelsen – så er der nogle ting, du med fordel kan kigge på, så du ved, hvad du går ind til. Tre ting helt nøjagtigt: Lånevilkår, ÅOP og løbetid.

Under billedet dykker vi ned i de enkelte dele hver for sig, så du får det overblik, der er nødvendigt, hvis du skal låne penge.

Lånevilkår

Lånevilkårene definerer rammerne for det lån, du er ved at optage. Her kan du med fordel kigge efter, om du kan betale lånet ud, hvis du kommer til penge, og hvad det i så fald koster. Undersøg også, hvad der sker, hvis du ikke vedligeholder betalingsaftalen, så du ved, hvad konsekvenserne er, hvis du ikke har penge til at betale tilbage.

ÅOP

De fleste har hørt om renter, og mange tror, at renten er afgørende for, om lånet er godt. Det er den på sin vis også, men der er mere i det end som så. I stedet for at kigge isoleret på renten, kan du i stedet kigge på ÅOP – det er nemlig alle omkostninger ved lånet samlet under ét begreb. Herunder blandt andet bidragssatser, renter og gebyrer.

Løbetid

Løbetiden er den tid, det tager, før lånet er betalt tilbage, og det er også løbetiden, der er med til at definere den månedlige ydelse. Jo længere løbetid, desto lavere månedlig ydelse. Men det er ikke altid, at den lave månedlige ydelse er en fordel – har du råd, er det bedre at få lånet betalt af så hurtigt som muligt, så du ikke skal betale unødvendigt mange penge i renter.

God fornøjelse med at finde det rette lån.

More articles