Skræddersyet alkoholbehandling – derfor er det et plus

07 September 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvis man skal i alkoholbehandling eller behandling for andre former for misbrug, så er det vigtigt med det helt rette forløb. Og med det helt rette forløb menes der, at man får skræddersyet et program, som også passer til de udfordringer, man har, og den person man er. For selvom mange mennesker hvert år kommer i alkoholbehandling eller i behandling for andre typer misbrug, så er alle mennesker forskellige. 

Det positive ved individuel alkoholbehandling

Selvom mange mennesker kan opleve udfordringer, som ligner hinanden, så kan der være stor forskel på, hvordan man reagerer på det. Det kan også give en smule forklaring på, hvorfor nogle ender med at udvikle misbrug, da det kan være en måde at håndtere noget, som er svært. Når det er sagt, så er der selvfølgelig også brug for, at folk med et misbrug skal have forskellig behandling. For hvad der kan virke på en person virker måske ikke på en anden. Alle mennesker har nemlig forskellige ting med i rygsækken. 

Derfor er det også et stort plus, når et behandlingscenter formår at lave individuelle forløb til misbrugere. med individuelle forløb kan man målrette behandlingen mod de ting, som netop udfordrer misbrugeren. Det gælder selvfølgelig både i forhold til selve misbruget, men også i forhold til de psykiske ting, der også skal arbejdes med. 

Jo mere målrettet et forløb er mod den enkelte person, desto større er chancerne også for, at forløbet bliver en succes. Og med succes menes der, at vedkommende kommer godt gennem behandlingen, og får bugt med sit misbrug. Der kan nemlig være forskel på, hvilke metoder der skal tages i brug. Og der kan være forskel på, hvor lang tid der skal arbejdes. Med individuelle forløb er der altid god mulighed for at tage det i den enkeltes tempo, så vedkommende også kan følge med mentalt. 

Du kan også læse mere om individuelle forløb her: https://behandlingscenter-stien.dk

More articles