Spar penge på din varmeregning med en varmepumpe

09 June 2022 Lotte Hindsberg

editorial

Traditionelle varmekilder som oliefyr og naturgas er som udgangspunkt dyre løsninger, og der kan være mange penge at spare på din varmeregning ved at udskifte dem. En varmepumpe vil som regel have betalt sig ind efter 5-6 år og med en levetid på op til 20 år, er der mange penge at spare på ens varmeregning. 

Årsagen er, at for hver kW du bruger, producerer din varmepumpe op til 5 kW, hvor imod det med et oliefyr hedder 1:1.

Der findes grundlæggende tre forskellige typer af varmepumper, og det er en god ide at få en autoriseret installatør til at gennemgå din bolig og rådgive dig om, hvilken type du skal vælge. Han vil også kunne udregne, hvor stor din varmepumpe skal være, for at den kan varme din bolig op. 

Varmepumpe

Forbliv gode venner med dine naboer

Skal du have en varmepumpe, er der flere ting, du skal overveje. For eksempel hvor selve varmepumpen skal placeres. Den kan godt larme en del, så det er vigtigt, at den ikke vender ind imod dine naboer, og på samme tid skal den heller ikke installeres lige under jeres soveværelsesvindue – men alt det kan du spørge installatøren om.

Samtidig skal der ansøges om tilladelse til at få en varmepumpe hos kommunen. Det er ren proforma, men du kan med fordel få din installatør til at hjælpe med at få sendt en ansøgning. Husk også at give BBR besked om, at du har ændret din type af varmekilde.

Ud over at en varmepumpe er billigere, og du vil få en markant billigere varmeregning, er der flere fordele. Først og fremmest, at – selvom en varmepumpe ikke er 100% CO2 neutral – den er væsentlig mere klimavenlig end mange andre former for varmekilder. Dermed gør du ikke kun noget godt for din pengepung, men også for miljøet – og det er da win win.

More articles